products
FÖRETAGSFÖRVÄRV

FÖRETAGSFÖRVÄRV

Företagsförvärv

 

2016-02-22 | Business News | German

KLA Armatur AB levererar ventiler, manöverdon och komponenter för mätning av nivå och flöde till kunder inom VA, kemi- och petrokemi, kraftverk, hydraulik och gas. KLA Armaturs produktportfölj kompletterar KLINGER Sweden mycket väl och båda företagen ser en tillväxtpotential i förvärvet.

Affärsrelationen till kunder och leverantörer kommer fortsätta som tidigare med samma kontaktpersoner och produkter men med större resurser och utökade lagerhållningsmöjligheter.

KLA Armatur AB kommer under 2016 flytta till KLINGER Swedens lokaler i Järfälla.

KLINGER är en etablerad och världsledande leverantör av lösningar inom tätning, vätskereglering och nivåmätning. Företaget grundades 1886 som ett familjeföretag och är känt som en pionjär inom tätningsteknik. KLINGER har en global kundbas och levererar pålitliga produkter över hela världen för användning inom petrokemi, kemi, industri, infrastruktur och transport.

I dag består KLINGER Gruppen av fler än 40 företag och har mer än 60 anläggningar för tillverkning, distribution och service över hela världen. KLINGER Gruppen har ca 2 300 medarbetare och hade 2014 en omsättning på 410 miljoner euro.

KLINGER Sweden har som mål att vara kundens första val för avancerade tätningslösningar. Kundanpassade lösningar som förenklar köparens och deras kunders vardag och ger kunden en ökad lönsamhet. KLINGER Sweden skall vara ett växande kunskapsföretag inom dynamiska och statiska tätningar, ventiler samt instrumentation. En nationellt ledande leverantör till större industrikunder inom OEM och MRO segmenten.

Kontakta oss gärna för vidare information!

www.kla.se